Portada » Blog » La importancia de tener una página web optimizada

motor de reservas - revenue management

És de gran importància per a un hotel tenir una bona pàgina web, ben estructurada i amb un motor de reserves òptim, que ofereixi una imatge capaç de traspassar fronteres i arribar a milions de persones a tot el món.

La pàgina web és la teva imatge de marca

Si el teu negoci no està en Internet, el teu negoci no existeix”, vaticinava Bill Gates. La transformació digital és una inversió i tenir un lloc web és de vital importància per a les petites i mitjanes empreses, que juguen les seves cartes en un mercat molt competitiu.

Ser a Internet porta implícit tenir una millor comunicació i donar una millor atenció al client, ja que la marca, els productes i serveis que oferim estaran més ben posicionats davant el nostre públic estratègic.

D’altra banda, els clients podran tenir informació actualitzada sobre totes les novetats en qualsevol moment del dia o de la nit. Disposar d’aquesta connexió tan directa, es tradueix en més vendes i ens permetrà arribar a clients potencials als quals, d’una altra forma, segurament no podríem contactar. I no oblidem el més important: ens permet fidelitzar als clients que ja tenim actualment.

Internet té tal penetració en les nostres vides que una empresa que no està en Internet genera desconfiança”.

En el món digital no hi ha segones oportunitats i els usuaris són cada vegada més exigents. Tenir una pàgina web és tan important com la qualitat d’aquesta. La primera experiència d’usuari en l’entorn en línia és decisiva. Quan l’usuari entra a visitar la nostra pàgina web, ha de saber on està a cada moment, ha de navegar de manera fàcil i endreçada, i, el més important: ha de trobar el que cerca. Per això, l’elaboració de la web sempre ha de deixar-se en mans d’un professional. No oblidem que mai es té una segona oportunitat de causar una bona impressió.

La web del nostre negoci és la cara i façana de la nostra empresa en Internet. Ha de ser conforme al que oferim i ha d’entendre’s com una extensió de la nostra companyia. No és un element independent ni prescindible.

ELEMENTS IMPRESCINDIBLES EN UNA PÀGINA WEB PROFESSIONAL

Elecció del Hosting

Tenir un hosting geolocalitzat al nostre país o al país on pensem vendre els nostres productes és una cosa essencial que hem de pensar abans de contractar algun servei de hosting o domini + hosting. És important tenir-ho clar fins i tot abans de crear la pàgina web, ja que els motors de cerca ho valoren cada vegada més i així aconseguirem una millor posició en el rànquing del cercador de Google.

A més, la nostra web ha d’estar en un lloc fiable. Quan ocorri algun problema tècnic (sempre ocorren) hem de tenir a algú efectiu i de confiança perquè ens ajudi a solucionar-ho.

Un altre factor pel qual l’elecció de hosting és tan important és que aquest determina la velocitat de càrrega de la pàgina web.

Disseny web

Un disseny web net, senzill i que sigui fàcil d’entendre per als usuaris. Triar el disseny adequat és fonamental per a crear una bona pàgina web.

Un usuari es formarà la seva opinió sobre el nostre negoci en 5 segons. Per això, un disseny web amb una estètica treballada i organitzada sempre ajudarà. De res serveix que tinguem uns textos magnífics, si l’usuari no els llegeix.

Un disseny intuïtiu i fàcil d’utilitzar és indispensable perquè els nostres usuaris romanguin en la nostra web el màxim temps possible, trobin el que busquen i puguin gaudir. A més, si el que veuen és poc agradable, és molt probable que acabin abandonant la pàgina, per la qual cosa l’estètica és important. El millor és buscar un equilibri entre la navegació senzilla i l’atractiu de la web.

L’estètica del conjunt és el que prima per a formar-se una primera impressió. Una bona pàgina web es configura com un tot i transmet aquesta visió global.

Web Responsive

És importantíssim que el disseny web sigui responsive. Una web que no s’adapta als diferents dispositius (PC, tauleta o mòbil) comporta menys usuaris, menys visites, menys visibilitat en Google i menys conversions.

Com se sol dir: “Mobile First”. Prop del 80% del trànsit prové de dispositius mòbils, per la qual cosa un disseny pensat primer per a ells ens ajuda a millorar el posicionament i la usabilitat.

Treballar amb un bon sistema de gestió de continguts

Els famosos CMS ens posen les coses fàcils tant a nosaltres com als nostres usuaris. El més popular és WordPress, perquè és el que més pluggins d’optimització web i usabilitat té. Us aconsellem igualment el pluggin SEU Yoast, un dels millors valorats pels usuaris a l’hora d’optimitzar el SEU d’una web.

Estructura de la Web

L’estructura de la web ha de ser senzilla i molt intuïtiva. Els punts més importants d’una bona web són:

1. Un menú de navegació:
– Pàgina d’inici.
– La presentació de l’empresa que contingui: els qui som, l’equip, la biografia, etc.

2. El que oferim (els productes, serveis)

3. Un blog corporatiu.

4. El contacte (un formulari de contacte, telèfons, adreces de correu electrònic)

5. Geolocalització: on ens trobem (un mapa, el carrer, codi postal, ciutat).

6. Un bon cos de la pàgina:
– El contingut principal, que regruix sempre el que més ens interessi i tingui possibilitat d’actualització. Quanta més informació ofereixi la web per mitjà de paraules clau i com més útil i intuïtiva sigui, estarà més ben posicionada en els cercadors i tindrà millor valoració entre els usuaris.
– L’encapçalat de la home ha de ser cridaner per a convidar a l’usuari a navegar per ella. És necessari que la primera imatge que els visitants tinguin de la nostra web sigui atractiva.
– El logo ha d’estar en un lloc preferent. És convenient recórrer als colors corporatius sense abandonar en excés aquesta gamma cromàtica en la resta de la web.
– Accés a altres apartats, per exemple, una imatge atractiva que enllaç als serveis que oferim.
– És aconsellable posar en la pàgina d’inici comentaris satisfactoris dels nostres clients, recomanacions…
– Botons de xarxes socials

7. Un bon peu de pàgina:

Col·locar un número de telèfon de contacte, un email, etc…

La informació de la Web ha d’estar sempre actualitzada

Les actualitzacions periòdiques d’un lloc web són molt valorades per Google. Hem d’intentar que siguin fàcils d’executar, encara que no ho fem en un primer moment.

Conclusió

Fer una bona pàgina web que compleixi amb els seus objectius comporta moltes decisions a nivell tècnic, de continguts i estratègic.

Deixem-nos assessorar sempre per professionals. Hem d’analitzar a la persona o empresa per a veure si el que ofereix s’ajusta a les nostres necessitats.

Treballar amb algú que ens entengui és fonamental. Els resultats són millors i el procés de creació de la web és més enriquidor i constructiu.

 

 

Consúltanos sin compromiso

Todo lo que necesites para aumentar tus ventas y optimizar tus ingresos en una sola herramienta

Copyright Alojapro © 2020. Todos los derechos reservados.

Contacto

C/ Sant Jaume, 220 local bajo 08370 Calella, Barcelona +34 93 766 48 66 info@alojapro.com